Každá rodina má o Vánocích nějaký svůj rituál. Někdo zdobí stromek už na Mikuláše, jiný si drží tradici kapra ve vaně a pak jsou tu ti, co pekařský stres povýšili na národní sport a pouštějí se každý rok do vlastní Vánočky. Ať už patříte mezi zkušené pletenáře, nebo se teprve chystáte na svůj první "cop roku", jedno je jisté: Vánočka...
Recepty
Recept na Velikonoční mazanec
Tradiční recept s rozinkami a mandlemi: Velikonoce si neumíme představit bez vůně čerstvě upečeného velikonočního mazance. Tento voňavý bochník je symbolem jara, nového začátku a hojnosti. Přinášíme vám tradiční recept na mazanec, jaký si můžete koupit na trzích na Kulaťáku (pekařství MPM, pekařství Golčův Jeníkov, pekárna Velíšek) – poctivý,...
Pistáciový cheesecake
Pistáciový cheesecake – můžete ozdobit malinami nebo borůvkami. Tento lahodný cheesecake s jemnou pistáciovou chutí si zamilujete. Je sám o sobě krásně krémový a delikátní – ovoce na ozdobu není nutné, ale skvěle ho doplní.
Domácí kváskový chléb: recept krok za krokem
Kváskový chléb je voňavý, křupavý a plný chuti. Jeho příprava vyžaduje trpělivost, ale výsledek rozhodně stojí za to. Pojďme si ukázat, jak na něj!
Recept na Velikonoční nádivku s kopřivami, medvědím česnekem, rohlíky, vejci a uzenou krkovicí:
Pesto z medvědího česneku
Chcete povzbudit své tělo spoustou vitamínů? Zkuste pesto – z medvědího česneku nebo dokonce z kopřiv.
Proteinová svačinka Natu.bio
Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle, lyofilizovaný banán a mandlový protein a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a formu dáme alespoň na hodinu do mrazáku. Mezitím si v hrnci rozpustíme hořké čokoládové pecičky. Formu s dostatečně ztuhlou směsí vyndáme z...
Pečená řepa s medem a balsamikem
4 řepy, oloupané a nakrájené na čtvrtky
Celerová polévka s mrkví a petrželí
1 celerový kořen, oloupaný a nakrájený na kostky
Pečená kořenová zelenina s bylinkovým máslem
Brambory, mrkve, řepa, pastinák a petržel (několik kusů každého)











