Farmářský blog

Bulgarica

11.10.2023

Jsme hrdý výrobce třetí generace, která se věnuje výrobě mléčných výrobků, a naše cesta začala v malé vesničce Čerkovna v roce 1937, jen 30 km od Černého moře u Varny. Naše tradice ruční výroby se zde zachovala stejně, jak se jogurty a další mléčné výrobky vyráběly tisíce let v Bulharsku, bez použití moderních technologií.

Rádi bychom vám představili náš moravský poklad – Sychrovy trubičky, které tradičně vídáte na sobotním Trhu na Kulaťáku. V rodinné firmě Sychrů se vyrábí již od roku 1991 tradiční recepturou z máslového listového těsta bez umělých konzervantů.

Kořenová zelenina, někdy označovaná jako "zelenina pod zemí", je důležitou součástí české kuchyně. Nejenže přidává výjimečnou chuť do našich jídel, ale je také bohatá na živiny, které přinášejí mnoho zdravotních výhod. V tomto článku se podíváme na nejpoužívanější druhy kořenové zeleniny v České republice a na to, jak mohou přispět k vašemu zdraví....

Webové stránky Farmářské trhy, z.s. Trhy na Kulaťáku - Trhy na Andělu - Festival ambasád