Pečená kořenová zelenina s bylinkovým máslem

22.09.2023

Suroviny:

Brambory, mrkve, řepa, pastinák a petržel (několik kusů každého)

Olivový olej

Sůl a pepř podle chuti

4 lžíce másla

Směs čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, petržel), nasekaných

Pečená kořenová zelenina s bylinkovým máslem

Postup:

Kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kousky nebo plátky.

Smíchejte je s olivovým olejem, solí a pepřem a pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 30-40 minut, dokud nejsou měkké a zlatě hnědé.

Mezitím rozpuste máslo a přidejte do něj nasekané bylinky.

Po upečení kořenové zeleniny smíchejte s bylinkovým máslem a podávejte.

U koho koupíte zeleninu na Trzích na Kulaťáku?

Rodinná Farma Jamboz

Zelenina Havrda / Syrovín

Zelenina z Nedomic - Jaroslav Jeřábek

Zahradnictví Sluhy - Pavel Řířský

Zahradnictví pod Řípem / Roudnice nad Labem - Irena Pazourková

Zahradnictví Šlápanice - Pavel


Webové stránky Farmářské trhy, z.s. Trhy na Kulaťáku - Festival ambasád