Lívance s borůvkami

20.09.2023

Suroviny:

Těsto – mouka polohrubá 1kg, mléko 1,5 l, vejce 4ks, droždí 1 ks, cukr krystal 0,2 kg, sůl špetka, olej stolní 0,2 l, skořicový cukr, cukr moučka 0,2kg, skořice mletá 1 lžička, borůvky 1 l, zakysaná smetana 0,2 kg

Kvásek: ¼ cukru krystal, 0,5l vlažného mléka, 2 lžíce mouky (všechny suroviny spojíme a necháme cca 15 minut kynout na teplém místě) 


Postup:

Zbytek surovin kromě oleje spojíme s kváskem a vypracujeme lité těsto. Těsto necháme kynout cca 20 minut na teplém místě. 

Nakynuté těsto pečeme na předem rozehřátém lívanečníku nebo pánvičce na mírném ohni z obou stran. Lívanečník nebo pánvičku vždy podmažeme stolním olejem. Lívance pečeme dozlatova, ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.

Recepty šéfkuchaře Příhonského

Webové stránky Farmářské trhy, z.s. Trhy na Kulaťáku - Trhy na Andělu - Festival ambasád