Lepenice

20.09.2023

Šťouchané brambory se zelím a s grilovanou klobásou nebo uzeným.

Suroviny:

4 porce: 1200 g brambor, 1200 g bílé zelí sterilizovan, 600g klobásy nebo uzeného, 200 g špeku, 200 g cibule, 150g cukru krystal, sůl

Postup:

Brambory oškrábeme, překrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. 

Mezitím nakrájíme špek na malé kostičky a v hluboké pánvi necháme vyškvařit. Pak přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět.

Přidáme zelí, které jsme slili, a zlehka podusíme, ochutíme cukrem a solí. 

Do měkka uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme, pak přidáme připravené zelí a dobře promícháme. 

Podáváme s grilovaným uzeným nebo klobásou.

Recepty šéfkuchaře Příhonského

Webové stránky Farmářské trhy, z.s. Trhy na Kulaťáku - Trhy na Andělu - Festival ambasád